trädgårdsdesign

FORMGIVNING AV DIN TRÄDGÅRD, UTEMILJÖ ELLER RABATT

Rådgivning, design, växtförslag och trädgårdsritning
Våra behov och önskemål ändras med i takt med livets berg- och dalbana.. Kanske har trädgården varit en plats för fartfyllda aktiviteter, stora familjetillkomster eller för att stoltsera med en perfekt klippt gräsmatta. Kanske finns det nu nya behov och drömmar, som en plats där blicken kan få vandra och vila, för att finna en stunds ro eller kanske för att odla dina egna grönsaker, frukter och bär.
Kanske är det dags att tänka om och tänka nytt - då kan det vara skönt att ha någon som kan agera bollplank och hjälper dig att hitta rätt på din nya plats. Queen Bees trädgårdsmästare/trädgårdsdesigner/trädgårdsarkitekt lyssnar in dina önskemål och behov, skapar sedan en moodboard, föreslår växter och tar fram en ritning över en rabatt eller hela trädgården om så önskar. Genom att beställa en tjänst inom Trädgårdsdesign får du hjälp med att skapa nya ytor i din trädgård, med de material och växter som du drömt om(eller inte visste att du drömt om)!

År 2023 - aktuella priser inklusive moms

Trädgårdsdesign - formgivning av rabatt

"The Offer" - planteringsyta ca10 m2

Växtförslag - pris från 6000 kr

Steg 1:

Ni fyller i en checklista som berör er inställning till er trädgård, livsstil och önskemål. Ni skickar tydliga bilder över rabatten alt. ett besök av platsen (beroende på avstånd - tilläggskostnad kan tillkomma).

Steg 2:

Material som överlämnas: Ett komplett växtkollage med namn och bild, valda enligt platsens förutsättningar och växternas krav samt enligt önskad känsla/ stil. Tillhörande skötseldokument.


"The Given" - en yta på ca 10 m2

Planteringsplan - pris från 8000 kr 

Steg 1:

Ni fyller i en checklista som handlar om er inställning till er trädgård, livsstil och önskemål. Ett besök till trädgården för uppmätning och undersökning av platsen.

Steg 2:

Material som överlämnas: En handritad planteringsplan i skala med växtval, antal och placering. Ett växtkollage med bild och namn samt en växtlista med alla växtval inklusive antal som underlag vid inköp. Tillhörande skötseldokument.

Tilläggstjänster - 750 kr/ timme inkl. moms

 • Växtinköp och plantering
 • Inköp av jord
 • Etableringsskötsel - växtgaranti lämnas endast då Queen Bee Trädgård har ansvar för etableringsskötseln
Trädgårdsdesign - formgivning av trädgård

"The Teeny-Tiny" - pris från 13´000 kr

Projektfas 1:

Inför första besöket skickas en checklista till dig som vi sedan går igenom tillsammans. Vi diskuterar er trädgård, livsstil och önskemål. På plats ger trädgårdsmästaren ett övergripande förslag på utformning växtmaterial utefter hens vision för platsen.

Projektfas 2:

Skriftlig överenskommelse upprättas och designprocessen påbörjas. En grundlig analys görs av platsen. För att undvika kostnader för mätning av tomten är det bra om ni förberett med att ta fram en tomtkarta i skala 1:100 alt. 1:200 (finns t.e.x. på Lantmäteriet: http://www.lantmateriet.se//sv/soksida?query=Tomtkarta ). Obs! Se till att skriva ut den enligt instruktionerna.

Projektfas 3:

En handritad planskiss i skala formges med karaktärsväxter samt ett bildkollage med tillhörande växtnamn för att förstärka känslan växterna ger. En revidering ingår.

Material som överlämnas:

Övergripande handritad planskiss i skala med karaktärsväxter, ett bildkollage med växter och namn samt inspirationsbilder på material för att förmedla känslan. Tillhörande skötseldokument.

Tilläggstjänster - 750 kr/ timme inkl. moms

 • Växtinköp och plantering
 • Inköp av jord
 • Etableringsskötsel - växtgaranti lämnas endast om Queen Bee Trädgård har ansvar för etableringsskötseln


"The Big Deal" - från 19´000 kr (gäller en trädgård upp till 1000 m2 utan större höjdskillnader). Offert upprättas efter besök.

Projektfas 1:

Inför första besöket skickas en checklista ut som vi sedan går igenom tillsammans. Vi diskuterar er trädgård, livsstil och önskemål. På plats ges ni ett övergripande förslag på utformning, växtmaterial utefter trädgårdsdesignerns vision för platsen.

Projektfas 2:

Skriftlig överenskommelse upprättas och designprocessen påbörjas. En grundlig analys av platsen utförs. För att undvika kostnader av mätning är det bra om ni förberett med att ta fram en tomtkarta i skala 1:100 alt. 1:200 (finns t.ex. på Lantmäteriet; http://www.lantmateriet.se//sv/soksida?query=Tomtkarta). Obs, se till att skriva ut den enl. instruktioner.

Projektfas 3:

En detaljerad, handritad illustrationsplan i skala formges över din trädgård med utformning, växt- och materialval. Ett bildkollage med växt- och materialval skapas. En revidering ingår.

Material som överlämnas:

Illustrationsplan med växtförslag, materialval och enstaka skisser presenteras vid ett andra besök. Bildkollage med formgivande växtval och inspriationsbilder överlämnas samt en komplett växtlista som underlag vid inköp, en planteringsplan med antal samt ett skötseldokument.

Tilläggstjänster - 750 kr/ timme inkl. moms

 • Uppmätning av plats
 • Väl genomarbetad skötselplan för hela platsen, inkluderar ej befintlig orörd tomt
 • Kontakt med anläggningsfirma, snickare mm
 • Arbetsledning
 • Inköp och plantering av växtmaterial
 • Inköp av jord
 • Etableringsskötsel - växtgaranti lämnas endast om Queen Bee Trädgård har ansvar för etableringsskötseln.

Konsultation - rådgivning i din trädgård

"The Specialist" - 2000 kr

I en och en halv timme får du en trädgårdsmästare till ditt förfogande, i din trädgård, för att få tips och råd om befintliga växter eller om du vill plantera nytt. Du bestämmer vad du vill ha hjälp med! Trädgårdsmästaren pratar, du antecknar. Självklart kan du få kompletterande uppgifter efteråt om det blev korvstoppning eller din rådgivare får hjärnsläpp! 

Resersättning - tillkommer för resor som tar längre än 30 min: 100 kr för varje 15 min utöver de 30 min.


Presentkort - varför inte ge bort rådgivning eller design i present?


 - queenbtradgard@gmail.com - www.queenbee.nu -

Stockholm; Ekerö, Bromma, Solna, Huddinge, Sollentuna, Täby, Lidingö

Give us a buzz! Kontakta oss

- Queen B Trädgård- & konsulttjänster AB - Organisationsnummer: 559243-2537 - F-skatt - Ansvarsförsäkring -